Kleuradvies bij een interieurproject is een brede term! Alle elementen in je interieur hebben een kleur en het is juist de kunst om een kleurenpallet aan te houden om juist die sfeer te creëren waar we naar toe willen. 

Gordijnen, verf, vloer, meubelkeuze, zitbanken, ... een kleine opsomming van elementen in je interieur die kleuradvies kunnen gebruiken. Kleuradvies stopt niet alleen bij kleur van de verf op je muren, maar ook welke materialen en texturen die gebruikt worden!

Hoe kun je kleuren optimaal met elkaar combineren zodat de slaapkamer één mooi geheel wordt?  Of welke kleur van gordijnen moet ik nemen in mijn woonkamer? Welke kleur van sofa past het best in mijn living? 

Door een doordacht kleur- en materiaalplan kunnen we verder in jouw interieurproject! Jpsinterior zorgt voor kleuradvies voor alle projecten, zowel klein als groot!

 

Laten we eerst starten met de basis, het kleurenwiel! 

Het bekende kleurenwiel, we kennen hem allemaal.Het is de heilige graal voor veel creatieve beroepen, waaronder die van een interieurontwerper. Het kleurenwiel vertelt ons alles over de compositie van verschillende kleuren.


Er zijn drie primaire kleuren: rood, geel en blauw.


De drie secundaire kleuren ontstaan wanneer je de primaire kleuren mixt: groen, oranje en paars.

 

De laatste zes tertiaire kleuren maak je door de primaire en secundaire kleuren te mixen.

Tinten, tonen en schakeringen zijn variaties op de tinten van het basiskleurenwiel wanneer wit, zwart of beide worden gemengd. 

Wanneer wit wordt toegevoegd aan een kleur in het kleurenwiel, wordt een tint gemaakt.Het zorgt ervoor dat we het kleur minder intens zal lijken. Soms worden tinten ook pastelkleuren genoemd. 

Wanneer zwart wordt toegevoegd, ontstaan er schaduwen. We maken het kleur intenser en donkerder.  

Tonen worden gemaakt wanneer u zowel zwart als wit aan een tint toevoegt. Je zou ook kunnen zeggen dat grijs is toegevoegd. Afhankelijk van de verhoudingen van zwart, wit en de gebruikte originele tint, kunnen tonen donkerder of lichter zijn dan de oorspronkelijke tint en ook minder verzadigd of intenser lijken dan de oorspronkelijke tint. 

Zo zie je maar dat 1 bepaald kleur niet zo maar een kleur is!