Verlichting is vaak iets wat vergeten wordt tijdens het inrichten van een huis. De juiste lamp, juiste armatuur en een mix van verschillende type’s verlichting is de basis van jouw interieur. Er bestaan zoveel mogelijke combinaties en stijlen van verlichting, waardoor het vaak een moeilijke opgave is om de ideale verlichting te kiezen voor je woning. Ons lichtadvies met lichtplan zorgt voor de juiste combinatie tussen deze 2 elementen!
 
Licht is niet alleen functioneel van belang in je nieuwbouw of renovatie project, maar een goed lichtplan zorgt ook voor de juiste sfeer en warmte. Daarom is het van belang om je te adviseren voor een lichtplan op te stellen.

Wat is nu juist een lichtplan?

Een lichtplan is een overzicht van alle verlichting (types, welke modellen, feel) in jullie ruimte of woning. Het zorgt in de eerste plaats voor een visuele voorstelling van de opstelling van het licht hoe deze er zou uitzien in de nieuwe ruimte.

 

Op basis van de plannen gaan we kijken waar er lichtpunten nodig zijn in functie van de noden en sfeer die we willen creëren. Door dit lichtadvies zorgen we ervoor dat we concreet plan hebben met voorstellen waar de lichtpunten dienen te komen en welke soort verlichting we kunnen plaatsen.  Door dit lichtplan ben je voorbereid, en dit zowel in een renovatie als een nieuwbouwprject. Zo voorkom je aansluitpunten die je niet kan gebruiken en die je juist mist.

lichtadvies jpsinterior interieur.jpg
photo-1571898223382-0aa3499f0f2a.jpeg

De rol van een interieuradviseur bij een lichtplan?

Zoals eerder vermeld wordt een lichtplan vaak onderschat. Het is veel meer dan gewoon een paar lichtpunten te bepalen en enkele lampen aan te kopen. Naast daglicht, bestaat er nog vele ander type’s van lichtelementen die we graag met jullie overlopen tijdens ons gesprek.

 

Het is juist van belang om voor al deze elementen één geheel te maken in je woonstijl om het concept volledig te zijn recht te laten komen. Zo houden wij rekening om specifieke materialen of texturen onder de aandacht te brengen met bepaalde lichtpunten of de juiste afwerking van de lichtpunten voor de uitvoerende werken.

Een interieuradviseur houdt rekening met de sfeer die we willen creeren in de ruimte.

Welke verlichting dien ik nu te kiezen in mijn interieur?

Hoe zorg ik ervoor dat mijn ruimte op de juiste manier verlicht is? Hoe kan ik accenten leggen op bepaalde op bijvoorbeeld een schilderij of plaats in de ruimte?  Je merkt meer en meer dat een goede verlichting echt wel essentieel is in je interieurproject!  Het perfecte lichtplan is opgebouwd uit verschillende lagen licht. Om deze lagen licht te creeren dienen we de verschillende types van verlichting te onderscheiden.

daglichtinterieur.png
vloerlampinterieur.png
spotsachterinterieur.png
spotsinterieur.png
hanglampinterieur.png

Test zelf hoe je lagen kan creëren in jullie interieur!